En korrekt licensiering av en programvaruprodukt kräver att du genom programvarutillverkarens aktiveringsprocedur får rätt att använda den version av programvaran har som har installerats och validerats under installationen.

Som en extra säkerhet – bortom din 14-dagars ångerrätt – är du när du köper programvara hos PcMac.se omfattad av en utökad installations- och aktiveringsgaranti. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp och returnera programvarulicensen om du inte har lyckats genomföra programvarutillverkaren aktiverings- och valideringsprocedur korrekt senast 30 dagar efter mottagandet.

För att vara omfattad av installations- och aktiveringsgarantin är du som köpare skyldig att meddela PcMac.se via e-post eller telefon att det har varit omöjligt att installera och produktaktivera programvaran på rätt sätt senast 30 dagar efter mottagandet av programmet och, i förekommande fall, att tillåta PcMac.se hjälpa till att få installationen och aktiveringen av programmet fullföljd via gratis fjärråtkomst till den aktuella datorn.

Om det misslyckas för PcMac.se att installera och aktivera programmet bortfaller och annulleras fakturan och köpet, om produktnyckeln returneras oanvänd och inte produktaktiverad av dig som köpare. Du får en kreditnota som dokumentation för detta och du får som köpare betalning retur. I denna situation är du som köpare licensjuridiskt skyldig att acceptera ett edsvuret uttalande att radera den mottagna produktnyckeln som du under inga omständigheter får försöka använda i ett annat sammanhang eller lämna ut till tredje part.

Förutom den 14 dagars ångerrätt och ovanstående installations- och aktiveringsgaranti erbjuder PcMac.se inte ytterligare ångerrätt på köpta programvarulicenser, eftersom registrering och aktivering av programvarulicens hos programvarutillverkaren implicit betyder att köparen samtycker till att produkten inte kan återlämnas. När licensen för en given mjukvaruprodukt överförs till köparen, och registrering, produktaktivering och validering hos tillverkaren har accepterats och genomförts, bortfaller reklamations- och ångerrätten, och köparen är nu endast omfattad av programvarutillverkarens garantier och licensregler. Om du som köpare vill prova en viss programvara innan köp, då kan stort sett alla programvaror laddas ner via tillverkarens hemsida och testas gratis under en försöksperiod.

PriceRunner Köpgaranti

Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något går snett. Denna Köpgaranti kostar inget för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss.

PriceRunner Köpgaranti gäller för dig som är privatperson och bosatt i Sverige. Garantin täcker incidenter där butiker inte tar sitt ansvar enligt Konsumentköplagen och avhjälper problem som uppstått inom 60 dagar.

Du som inte redan är medlem hos PriceRunner och besökt oss genom dem kan också ta del av Köpgarantin genom att inom 60 minuter efter ditt köp registrera dig. Att bli medlem hos PriceRunner kostar inget och tar bara ett par minuter! Besök PriceRunner för gratis Köpgaranti

För att Köpgarantin ska gälla så måste beställningen vara addresserad till dig personligen. Du är berättigad ersättning om något går fel med ditt köp såsom att varan är trasig, en enskild vara saknas vid leverans, varan är felaktig eller leverans uteblir.

PriceRunner Köpgaranti ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader betalas ingen ersättning.

Besök PriceRunner för en lista på ej omfattade kategorier samt fullständiga villkor för Köpgarantin.